Sydostasien, 1980
En sexveckors rundresa i Sydostasien. Vi flög till Bangkok, där vi stannade några dagar. Sedan tåg ner till Malaysia, för att ta flyget från ön Penang till Medan på Sumatra. Med buss tog vi oss till sjön Danau Toba, där vi stannade till på ön Samosir, innan vi fortsatte med buss till Bukittinggi. Från kuststaden Padang flög vi till Jakarta, och därifrån med tåg till Jogyakarta, där vi bl.a. besökte templet Borobudur. Åter med tåg till Jakarta, med ett kort uppehåll i Bandung, och flyg till Manilla. Resan avslutades med en kanotfärd till Pagsanjan falls.
Zinal, 1982
1982 var jag på Cern Computing School i Zinal i de Schweiziska alperna. Zinal ligger i en tvärdal till Valaisdalen. Jag kommer inte ihåg vad bilderna visar, men alperna är alltid vackra och bilderna får tala för sig själva.
London, hemligt år
Nöden har ingen lag på ett tåg med låsta toaletter, bottenrekord på Wembley, en sjukdom, två blotterskor, och vi hamnar på fel båt hem.
Mellanöstern, 1983
En säker flygtransport. Bad i Genesaretssjö, som flytetyg i Döda havet. Rundvandring i Jerusalem. Med koranen i öronen genom Sinai. Museer och pyramider i Kairo. Nattåg till Luxor, där vi beundrar konungar, Hatschepsut, Karnak, och Assuan i stekhet Ramadantid. Det avslutas med en iskall och frossbrytningar i Alexandria och en komplicerad hemresa.
Bornholm, 1983
Bornholm är en cykelvänlig ö. Branta klippor vid Jons kapel. Båttur till Ertholmene från Gudhjem. Nakenbad på de härliga sandstränderna vid Dueodde. Vacker rundkirke. Trettio år i en höstack.
Istanbul, 1984
Ett bortglömt visumkrav. Fantastiska moskéer, Hagia Sofia och den blå. Båttur på Bosporen till det inte särskilt Svarta havet. Försök till vattenpiperök. Vilse i Asien. Båttur på Marmarasjön. Utflykt till Bursa och ytterliggare en färggrann moské, den gröna. Missat dansuppdrag gör kvinna besviken.
Kreta, 1986
Charterresa till Kreta. Hotel i Chania, antikrunda till Faistos, grottorna i Matala, och med en vandring genom Samariaravinen som höjdpunkt.
Goslar, 1988
 
----
Prag, 2001
Vi skulle möta Pragvåren, som var kylig mot oss. Rundvandringar i Gamla Staden, möte med Svejk och Kafka men inte med Brahe, förvirrande flervåningsgravplats, en mäktig Pragborg och en vacker bro. God öl. Nej tack till sex möttes med krokben.
Mjörn, 2005
Varför namnet Mior? Här ger jag en förklaring med en beskrivning av en resa jag gjorde till sjön Mjörn vid Alingsås. Om en afton på Mjörn med ångbåten Herbert.
Wales, 2008
En resa till London, Greenwich, Stonehenge, och dagsvandringar i Wales. Bl.a. Cadair Idris och Rhinog Fawr.
Fjällen, 2009
En Sarekvandring som p.g.a. ryggproblem blev en fjällresa.
Paris, 2010
Om en tjänsteresa 26-30/1 2010 till Paris, med tid under luncher och kvällar för att vara turist. Koncentrerade min turisttid till Notre Dame och uteliv i form av mat.
Hamburg, mars 2010
Om en tjänsteresa 14 - 29/3 2010 till Hamburg. Kör bil dit via Danmark. Mest arbete. Två lediga eftermiddagar spenderades på promenader i Altona och längs Elbe. Blev en del restaurangbesök på kvällarna. Tåg hem.
Hallingeberg, 2010
En nostalgisk resa till min barndoms somrar hos mina morföräldrar i Hallingeberg utanför Västervik.
Hamburg, september 2010
Om en tjänsteresa 6/9-29/9 2010 till DESY i Hamburg. Bil dit med utrustningen. En timmes promenad bland 14000 blommande dahlier. Två timmars stadsvandring: Rårdhusplatsen, Nikolaikirche, utmed sjön Binnenalster. Två tidiga morgnar med kronhjortar i Duvenstedter brook norr om Hamburg. I övrigt arbete, förutom några restaurangbesök på kvällarna. Tåg hem.
Hamburg, december 2010
Om en tjänsteresa 11-19/12 2010 till DESY i Hamburg. Bil dit med utrustningen. Arbete, förutom några restaurangbesök på kvällarna och en ledig eftermiddag i Othmarschen. Tåg hem.
Geneve, februari 2011
15-19/2 2011, en resa till Geneve. Gläder mina smaklökar med ett låta dem återuppleva den gudomliga såsen på l'Aviation. Nostalgiska besök på caféer och restauranger, Studerar spårvägen som byggs ut till CERN, färdig till Meyrin. Några timmars vandring i centrum med Jet d'Eau och gamla stan. Syftet med resan är ett tredagarsmöte på CERN.
Hamburg, juni-juli 2011
Om en tjänsteresa till DESY i Hamburg. Tåg dit och hem. En ledig eftermiddag i en fantastisk botanisk trädgård. Innan hemresan besök hos bekanta och promenad i Lübeck. Lite om utelivet i form av mat.
Sylt, 31 mars 2012
Fem dagars stillasittande möte på DESY i Hamburg. Behöver röra på mig. Resan går till ön Sylt utanför Tysklands Nordsjökust för att skåda fågel. Iskall kraftig vind och ebb höll fåglarna borta.
Hamburg, september 2012
om en tjänsteresa till Hamburg. Två lediga dagar bland 11000 blommande dahlier i Dahliengarten, en promenad i vackra Volkspark, och rundvandring i renoverade hamnkvarten Speicherstadt och HafenCity.
Bresewitz, 2012
en resa 7-10/10 för att skåda tranorna strax väster om ön Rügen i norra Tyskland.
Hamburg, december 2012
En tjänsteresa till Hamburg. Om en julmarknad i Altona, några julkakor och grönkål.
Hamburg, feb-mars 2013
Två i en tjänsteresa till Hamburg. En promenad i Jenischpark och två i Altona. Spårsnövandring i skog.
Geneve, maj 2013
En tjänsteresa till Geneve. Lämnar den skånska våren. Nostalgiska promenader på CERN, i Meyrin och Geneve, med lika nostalgiska café- och restaurangbesök.
Hamburg, 30 maj - 10 juni 2013
En tjänsteresa till Hamburg. Om en kyrkogård i rhdodondronskrud. Konstnärsgruppen Die Brücke i Jenischpark. Promenad utmed Elbe och i Altona. Restaurangbesök på kvällarna.
Dalarna, augusti 2013
Om en resa till Dalarna med Orsa vandrarhem som bas och med utflykter till Åberga, Skattungbyn, Storstupet, Orsa björnpark, Orsayran, Mora med Zorn, samt promenader utmed Enån och Orsasjön.
Bresewitz, 2013
en resa 21-24/10 för att skåda tranorna strax väster om ön Rügen i norra Tyskland.
Hamburg, november 2013
En tjänsteresa till Hamburg. Restaurangbesök på kvällarna. En kort förkyld söndagspromenad i Altona, annars bara jobb.
Bryssel, januari 2014
En tjänsteresa till Bryssel. Romantiskt rum. Qigong(?) på järnvägsstation. Restaurangbesök på kvällarna. Inga utflykter.
Bergen, maj 2016
En tjänsteresa till Bergen, Norge. Restaurangbesök på kvällarna. Regntung kväll på Bryggen. En kväll med bergbanan till Flöjen.
Stockholm, 19-22 maj 2016
Gamla Stan, Millesgården, Slottet, Storkyrkan, Vasamuseet, Rosendals trädgård, Hallwylska museet, Mosebacke, Riddarholmskyrkan, Livrustkammaren.
Paris, 17-27 juli 2016
Om en tjänsteresa till Orsay i södra Paris. En lördageftermiddag inne i Paris. I övrigt arbete under dagarna och restaurangbesök på kvällen.
Rom, 4-8 september 2016
rundvandringar med bl.a. Peterskyrkan, Fontana di Trevi, Forum Romanum, Colosseum, Spanska trappan, Pantheon, kyrkor och fontäner.
Bresewitz, 12-15 oktober 2016
för att skåda tranorna strax väster om ön Rügen i norra Tyskland. Bresewitz ligger i området Fischland-Darß-Zingst. Kotransport med båt förliser. På hemvägen kort besök i Stralsund.
Prag, 10-13 november 2016
Rundvandringar i Gamla Staden. En mäktig Pragborg. En vacker bro. Fick äntligen se Tycho Brahes grav. Kall november. Utsikt från artonde våningen.
Budapest, 6-10 juli 2017
Skorstenskaka,Hjältarnas torg,slottshöjden, Gellèrthöjden, Sankt Stefans basilika, Duran Szendvics, Kedjebron,rundpromenad, inställt flyg.
Kalmar, 21-23 augusti 2017
Domkyrkan, Kullzénska caféet, gamla kyrkogården, Kalmar slott, Länsmuseet med regalskeppet Kronan.
Bresewitz, 9-12 oktober 2017
En resa 9-12/10 2017 för att skåda tranorna strax väster om ön Rügen i norra Tyskland. Bresewitz ligger i området Fischland-Darß-Zingst. Inte många tranor detta år. Fint ändå.
Hamburg, 11-15 juni 2018
med en dagstur till svenskstaden Stade. Besök i Planten un Blomen, Elbphilharmonie, folkfest på Reeperbahn, hamnrundtur, vandring i Speicherstadt med kaffe på Kafferösterei, konst i Katarinakyrkan och konsthallen.
Hanö, 26-28 juli 2018
är en ö i Hanöbukten utanför Listerlandet i Blekinge. Varierad natur, dovhjortar, en fyr, en engelsk kyrkogård och besvärliga badplatser.
Geneve, 26-31 augusti 2018
kärt återseende med besök på CERN, utflykt på Jurabergen, där jag bodde i Meyrin. Promenads de Lac, Jet d'Eau, engelska trädgården, gamla stan och födelesedag med aborrfilé. Botaniska trädgården, letar efter porslinskatt på Ariana. Utflykt till pittoreska byn Hermance.
Wien, 27-31 maj 2019
1946 deltog min far i en förnödenhetstransport till Wien. Staden bjöd då på kaffe på Kahlenberg. Gör ett besök på samma plats. Annars bland annat caféer, Hundertwasserhaus, Stephansdomen, Gustav Klimt och en rosenträdgård.
Uppsala, juni 2019
Gräsö. Uppsala högar med kyrka och museum. Skokloster: kyrka med runsten, slott med färgglad fruktgubbe och bokmal. Anatomiteater i Gustavianum. Domkyrka med gravar Emanuel Swedenborg, Carl von Linné och Gustav Vasa med fruar.
Varberg, 28-30 juli 2019
fästning med anor från slutet av 1200-talet som en borg, förstärktes i slutet av 1500-talet och början av 1600-talet till en av de modernaste i norra Europa. Museum med bockstensmannen och Kalles kulknapp. Vackert kallbadhus.
Tjärö, 8-10 augusti 2019
ö i den Blekingska skärgården, med klippor, branter, skog, ängar och betesmark. Hela ön är ett naturreservat.

UPPLEV MIOR
Mior
Mjörn
Vandringar
Skånebilder
Felisia
Resor
Släkten
Trädgården
Fotboll
Självporträtt

SKÅNE
Skånebilder
Mellersta Skåne
Nordvästra Skåne
Nordöstra Skåne
Sydvästra Skåne
Sydöstra Skåne
Fornminnen
Gränsland
Kyrkor
Skåneleden

VANDRA
Vandringar
Fjällflora
Abisko
Jotunheimen
Kungsleden
Marsfjällen
Samariaravinen
Sarek
Sylarna
Vindelfjällen
Zinal 1982
Wales 2008
Fjällen 2009