Musrestaurangen
på Bergsgatan i Malmö. Franska nötbutiken Noix de vie och italienska ost och kex-restaurangen Il Topolino för möss. Gatukonst av konstnären Anonymouse. Kul så så länge det nu får finnas kvar.

16 december 2016
Stiger av bussen vid stadshuset. Därifrån är det inte långt till Bergsgatan. Nära dess början, på östra sidan, ligger nyöppnad musrestaurang och nötbutik. En fransk delikatessbutik med nötter "Noix de vie", en italiensk restaurang med kex och ostar "Il Topolino". I miniatyr för musstorlek. Kul gatukonstverk. Uteservering, postlåda, cykel, busshållplats.... På väggen intill miniatyraffischer, vid sidan om demonstranter. Många människor som besöker. Barn, unga, äldre. Det fotograferas. Spännande att följa hur den utvecklas eller avvecklas. Kan bli utsatt för väder och vandaler.

Fortsätter till människoanpassat. På gångavstånd ligger chokladfabriken. Där det blir kaffe och choklad. Därefter, passerar fasadkonst, till Moderna Museet. Sopplunch och utställningarna "konstnären", om konstnärsrollen och Francesca Woodman foton "Om att vara en ängel". Skymningspromenad förbi julklappsträd på Gustaf Adolfs torg, lövljusbågarna vid Casinot och lampan på Lilla Torg.

Karta