Cementparken
i Limhamn med rester från cementtillverkningen som fanns här. I krossmaterial växer i ett stäppliknande landskap torktåliga växter från olika håll i världen. .

22 juli 2017
Tåg till Malmö. Sedan buss mot ön i Limhamn. Går av strax innan ön. Var är parken? Gamla cementfabrikens område blir bostäder. En del är färdiga, andra byggs. Parken ska vara nyanlagd. Går mot ön. Frågar. "Det finns en ny park därborta, gå tillbaka förbi busshållplatsen, sedan första vägen till vänster." Där ligger den.

Parken har anknytning till cement. Krossad cement som marktäckare. Murar av cement. Fält med vildmorot. Parkväxter. Martorn, bolltistel, allium, gulmåra, julros, perukbuske. Tall. Det är stäpp över det hela. Vacker, lite annorlunda och intressant park. I centrum en lekplats. Trädäck till vad? En boulebana. Ett konstverk av stammar utlagda som ett löv.

Går in i gamla Limhamn. Äter lunch på Limhamns smörgåsbutik på Järnvägsgatan. Sedan buss till Malmö. Faxes rabatt på Gustav Adlofs torg prunkar med fingerborgsblommor och gräs. Pågår en högljudd palestinsk manifestation. Kaffe på Agnez Cafe.

Karta