Rosengård (b)
1-0 ledning i pausen blev efter två misstag och ingen slutforcering 1-2. Den traditionella korven i pausen fick bli en falafel.

7 september 2013: Rosengård - HIF 2-1

Jag kan inte Malmö. Får slå upp på kartan var Rosengårds idrottsplats ligger. Buss 5 från centralen till Rosengårds centrum, sedan en kort promenad söderut. Det är fint fotbollsväder. Vi är tidiga. Lagen värmer upp när vi kommer. Supportrarna intar platsen bakom lagens kurar. Lagen marscherar in på två led, hälsar på varandra.

Matchen börjar. Rosengård har avspark. Tränarna följer spelet. HIF börjar bra, jag har bara sett tre usla förlustmatcher innan i år. Oj, stolpens utsida från HIF. Verkar lovande det här. Dubbelchans för HIF, målvakten räddar, returen nickas i mål. 1-0 till HIF. Rosengård byter målvakt, tydligen skadades den ordinarie vid målet. Paus. Jag är nöjd, verkar stabilt.

Går till kiosken för en korv. Men en lång tradition med grillad korv i pausen bryts. Finns kebab och falafel. Det blir pausfalafel istället för korven. Nya tider.

Avspark. Aj NEJ! Misstag, rosengårdare kommer fri och lobbar elegent bollen över målvakten i mål. Jag måste gå på toa. Under tiden missar HIF öppet mål. Misstag igen, snabb spelvändning och 2-1 till Rosengård. Hemmapubliken jublar. Så var det med den stabiliteten. En helikopter flyger över planen. HIF försöker pressa på, men lyckas dåligt. Öppnas bakåt, snyggt perfekt när HIFs målvakt snor bollen från fötterna på en helt fri rosengårdare. Några långa inkast från HIF är resultatlösa. Slutsignal. Åter en förlust. Tränare och spelare tackar varandra för en trevlig match utan något fult spel.

Himlen är blå med turbulenta moln. Besviken lämnar supportern arenan. HIF spelare deppar utanför omklädningsrummet. Många ben leder in på toaletten. Jag slänger besvikelsen i en papperskorg på väg till hållplatsen i Rosengårds centrum. Åter i Lund intas en mexikansk sallad och en franziskaner weissbier på Godset vid stationen. Förr var det öronbedövande musik ur högtalarna, idag är musiken dämpad.