Nike - IFK
avgörande kvalmatch i Lomma för antagonisten IFK. Förnedrande förlust med 5-1, och stannar i div 3.

22 oktober 2011: Nike - IFK Hässleholm 5-1

Jag är inte IFKare, utan HIFare. Varför åker jag till Lomma för att se IFK möta Nike i en kvalmatch till div 2? IFK vann hemmamötet med 4-2. Tycker att Hässleholm ska ha ett div 2 lag, och det är bara en mil till Lomma. Först äts lunch på Fiskboden i Lomma hamn. Helgspecial med stekt rödtunga. Trots årstiden är det väder att sitta ute i. Letar sedan up fotbollsplatsen i södra Lomma. Hm ,kan det vara här? Inte många parkeringsplatser och inget folk, än så länge. Går ner till havet och väntar på avspark. Sjöfågel står ute i det långgrunda vattnet.

Återvänder till arenan, det är rätt arena. Betalar inträdet. Det är en fin gräsplan med läktare på ena långsidan. Men vänta, det är inte här, utan här, matchen ska spelas på konstgräsplanen intill. Inga läktare. Minimal plats för åskådare vid sidolinjerna. IFKs gamle ordförande kommer med en stol. Bildbyråns fotograf med ett enormt objektiv. IFK har en liten klack med flagga. Framför mig står en äldre dam med stol som stöd. Matchen börjar, jämnt spel. Damen behöver inget stöd när hon jublar över 1-0 till Nike efter drygt tio minuter. IFK har någon framstöt som avvärjs. Sedan rasar IFKs försvar. Mål igen. En kort stund senare kan damen jubla igen. IFK klacken är tyst. Efter en halvtimme står det 4-0 till Nike. IFK deppar.

Serveringen finns inne i klubblokalen. I en monter står priser som Nike vunnit.  Köper två små kokta korvar. IFK gör några byten, spelet bättrar sig. 1-4 och hoppet tänds. Det är nära 2-4. Man trycker på. IFK tappar boll på mittfältet, IFKs målvakt är långt ute, en väl avvägd lobb blir 5-1. Nike jublar. Hoppet släcks. Slutet närmar sig och vi ger oss av. IFK får spela i div 3 2012 också, Nike får fortsätta i div 2.

Länkar:
Fiskboden i Lomma
Min sida om Fiskboden i Lomma
GIF Nike
IFK Hässleholm

Lämnar

UPPLEV MIOR
Mior
Mjörn
Vandringar
Skånebilder
Felisia
Resor
Släkten
Trädgården
Fotboll
Självporträtt

SKÅNE
Skånebilder
Mellersta Skåne
Nordvästra Skåne
Nordöstra Skåne
Sydvästra Skåne
Sydöstra Skåne
Fornminnen
Gränsland
Kyrkor
Skåneleden

VANDRA
Vandringar
Fjällflora
Abisko
Jotunheimen
Kungsleden
Marsfjällen
Samariaravinen
Sarek
Sylarna
Vindelfjällen
Zinal 1982
Wales 2008
Fjällen 2009