Skånebilder - 20090814

14/8 2009: Favoritlaget spelar i Svalöv 19.00. Ställer bilen vid Svalövssjön. Vackert väder. Känns positivt. Går till idtrottsplatsen, biljett för 50:- köps vid litet bord. Uppvärmning pågår, ser lovande ut. Den fåtaliga publiken slår sig ner på bänkarna vid ena långsidan. Bollkallarna ställer upp sig. Matchen börjar. Tycker Svalöv har initiativet. Inga direkta målchanser. NEJ! Svalöv gör plötsligt mål. Vad hände? HIF har fortsatt svårt framåt. 1-0 till hemmalaget i paus. På gräsytan vid entréen grillas korv. Tillhör att äta korv i pausen. Godkänd. Fanken! Offside, linjemannen vinkar. HIF anfaller, ett bra inlägg, farligt. MÅÅÅL! Jag gör vågen. 1-1. Annars, händer inte mycket vid Svalövs mål, bollkallen sysslolös. Andra halvlek liknar första. VA!??? Domaren dömer straff till Svalöv! För vad?? 2-1 till Svalöv. Svalövs målvakt ser lugn ut. Köper en korv till, har inte ätit middag. HIF försöker framåt men fastnar i Svalövs försvar.KLONK! Svalöv skjuter i stolpen. Matchen är slut, tung förlust, hemmapubliken jublar. En bekant ringer, jag meddelar det dystra resultatet. En kaffemugg ligger platt och brutalt nertrampad i gräset, fler än jag som är frustrerad? Jag lommar till Svalövssjön. Mörkret sänker sig. Plötsligt står en hund vid min sida, den ger mig tröst.