Blomsterprogram
i Malmö. Varje år fylls Malmö stads rabatter och urnor med tema som bestämmer designen.

2019: Neon
Margaretas blomstergata i Pildammsparken.
Faxes rabatt på Gustav Adolfs torg.
Urnor på gågatan vid Stortorget.
Urnorna på Stortorget.
För mer information och växtlista:
Blomsterprogram

2017: Purple rain
För mer information och växtlista:
Blomsterprogram 2017

22 juli 2017
Faxes rabatt på Gustav Adlofs torg prunkar med fingerborgsblommor och gräs. Pågår en högljudd palestinsk manifestation. Kaffe på Agnez Cafe.

2 juli 2017
Sommarblommor i årets Purple Rain tema. Urnorna på Stortorget är praktfulla, fingerborgsblommor i olika färger. En fotograf fotograferar en modell vid ryttarstatyn av kung Karl X. Vidare till Gustav Adolfs torg. I Faxes rabatt är det inte så lång kommet. Ett Hare Krishna följe drar högljutt förbi med en vagn. Går vidare till Davidshallstorg. Några rabatter och Signe Perssons urna Gråsippa. Äter lunch på japanska Hai vid torget. Poke bowl lax och tonfisk, öl Asahi. Går till slottsträdgården för eftermiddagsfika. Hare Krishna har kommit till Slottsparken.

20 maj 2017
Tåg till Triangeln. Går förbi konsthallen. Utanför håller man på att installera Tony Craggs omdiskiterade "Points of View". Inte så illa placerade som har fått intryck av. Fortsätter till Pildammsparken och kronprinsessan Margarethas blomstergata. Tulpaner i "purple rain" färger i mönster. Ett brudpar fotograferas.

På väg till Faxes rabatt på Gustav Adolfs torg. Passerar Davidshallstorg. En stor parkering. Trodde man. Får senare veta att där finns urnor och konstverk. Hittar istället i en loppisaffär en kaffeburk.

Faxes rabatt även den i tulpanprakt. Regnstråk. Fint. Har flera gånger passerat ett stängt Agnez cafe på Agnesgatan 11. Idag öppet. Veganskt och ekoligiskt. Lunchbuffen är nästan slut, får den färför billigare. Mysig innergård. Cappuccina med havredryck. Lingoncheesecake utan cheese. Varför kalla den cheese? Gott.

1 maj 2017
Årets blomstertema är efter Prince låt "Purple rain". Toner av lila i urnor och rabatter. Tulpaner och fritillaria persica på Stortorget. Ranunkler på gatan mot Lilla Torg. Även gyllenlack, penseer, förgätmigej, törel, alunrot, primula. På Gustav Adolfs torg startar vänsterns förstamajtåg. Faxes rabatt med ränder i lila toner. Demonstranter passerar. Går till blomstergatan mot Casinot. Randigt. Runt fontänen i Kungsparken är vitt och lila fritillarier. Tänkt fika på Kafé Agnez. Stängt idag. Blir slottsträdgården istället.