Kristiandstad (h)
Kristianstad har en aktiv hejaklack. HIFs är betydligt lugnare. Det är en bra match, flera chanser för HIF som är något bättre laget. HIFare blir utvisad. Slutar 1-1.

17 juni 2022
Cyklar ner stationen där jag blir hämtad för gemensam bilfärd till Hässleholm. Panerad spättafilé på Casablanca, till det en öl. Går sedan genom folktom stad, förbi Qpoolen. Idrottshall, där jag tränat mycket badminton, friidrott och fotboll i min ungdom. Sedan längs Göingegatan där mina föräldrar först bodde när de flyttat till Hässleholm, nu ligger de på begravningsplatsen vid gatans slut. Vi kommer precis i tid till Österås där matchen mot Kristianstad FC ska börja. Sätter oss på läktaren. Kristianstad har en aktiv hejaklack. HIFs är betydligt lugnare. Det är en bra match, flera chanser för HIF som är något bättre laget. Några chanser för Kristianstad. Bägge lagen har bra målvakter. Skott från straffpunkten i mål. Kristianstadsklacken tystnar. 1-0 till HIF och paus. En korv som vanligt. Kristianstadsklacken bränner bengaler. Ställer oss på ståplatssidan. Andra halvlek mycket spel mot HIFs mål. Lite gnälligt på plan. HIFare blir utvisad. Kristianstad får spelövertag. Kanonskott utifrån, målvakten kastar sig förgäves. 1-1. HIF får en stor chans på slutet. Slutar 1-1. Trötta spelare. Publiken lämnar. Utmed vägen blommar smällglim. Tar tåget till Lund. Hämtar cykeln på Clemenstorget.