Nosaby (b)
Seriepremiär borta. Den enkla sittplatsläktaren är full. Efter en minut har HIF gjort 1-0 på nick. Lite småkallt. Många är påpälsade. Slutar 3-1 till HIF.

3 april 2022
Tåg till Hässleholm, sedan tar vi bil därifrån. Jag är kartläsare till fotbollen i Nosaby. Parkerar ensamma på en grusplan. På planen värmer lagen upp. Nog inte rätt parkering, alla andra kör en lång runda till en större parkering. Där står många bilar redan. Löser biljett i en biljettkur. Hann inte med lunch, börjar med en korv. Den enkla sittplatsläktaren är full. Vi ställer oss utmed planen bland andra ungdomar. Lagen kommer in. Efter en minut har HIF gjort 1-0 på nick. Hann knappt med. Jämnt spel. Lite käbbel på plan. Mörka moln drar in. Mer kamp än fotboll. 1-1 på hörna. Usch då. Oj en ribbträff från Nosaby. Pausvila.

En korv stärker. Lite småkallt. Många är påpälsade. Snabbt 2-1 till HIF i andra, ett litet misstag i Nosabys försvar men det var en fin passning från en HIFare. Även ett stolpskott för HIF. HIF något bättre laget med flera lägen. 3-1 logiskt. Sedan får Nosaby en utvisad och matchen är slut. Solen skiner igen. Tillbaka i Lund blir det en cappuccino på Love Coffee på Clemenstorget innan jag cyklar hem.

Karta
GPS: WGS84 decimal (lat, lon) 56.039595, 14.194422

Vid planen

UPPLEV MIOR
Mior
Mjörn
Vandringar
Skånebilder
Felisia
Resor
Släkten
Trädgården
Fotboll
Självporträtt

SKÅNE
Skånebilder
Mellersta Skåne
Nordvästra Skåne
Nordöstra Skåne
Sydvästra Skåne
Sydöstra Skåne
Fornminnen
Gränsland
Kyrkor
Skåneleden

VANDRA
Vandringar
Fjällflora
Abisko
Jotunheimen
Kungsleden
Marsfjällen
Samariaravinen
Sarek
Sylarna
Vindelfjällen
Zinal 1982
Wales 2008
Fjällen 2009