Asarum (h)
Seriepremiär. Försäsongen har varit sådär. Något avvaktande spel. Ingen vill förlora. Så det slutar 1-1.

6 april 2019: HIF - Asarum 1-1
Seriepremiär. Försäsongen har varit sådär. Känns osäkert. Tåg till Hässleholm. Stärkande öl på Casablanca. Fullbokat till kvällen. "Ska ni gå på revyn?" frågar värden. "Nej, fotboll". "Vilka spelar?". Går sedan via Hembygdsparken mot Österås. Genväg bli senväg. Kommer ut på fel sida. Kommer precis när matchen börjar. Ingen publikrusning.

Har hoppat över lunch. Börjar med korv. Något avvaktande spel. Händer inte mycket. Fotograf sitter och väntar på något. Avbytare värmer redan upp. Aj Aj! HIFare får en smäll precis utanför straffområdet. Bra läge. Dålig frispark. Något skott utanför av HIF. Asarumsspelare fri, målvakten räddar. Puh. Paus och korvkö.

Andra liknar första. Hörna till Asarum. Ofarlig. HIFs målvakt gör "TV-räddning". Joel, HIFs skyttekung, får ett läge. Rullar in 1-0. Liten målvaktstavla. Asarum blir aggressivare, trycker på. Får ett öppet läge, trycker distinkt in 1-1. Det tog bara några minuter. Matchen återgår till att vara lite ängslig. Några halvchanser för HIF. Asarum vill ha straff för hands. Jag såg inget, och domaren friar. Ingen vill förlora. Så det slutar 1-1.

Godkänd premiär. Åskådarsiffran blir cirka 370 stycken. Inte så dåligt. Går via graven på kyrkogården till Harrys nära stationen. Fiskgryta och vin. Fiskgrytan är lika god som vanligt. Tåg hem.