Olympic (b)
Olympic ligger sist. HIF kämpar för att komma före IFK Hässleholm i mitten av tabellen. Olympic är inte så dåliga. Har många uddamålsförluster. Vid förlust idag åker de ut.

24 september 2016: Olympic - HIF 0-1
Tar bussen till Lindängen i södra Malmö. En kort sträcka att gå från busshållplatsen. Bra väder. Tror först att planen är vid parkeringen, där HIFs buss står. Men inte. Hittar till slut. Det är ingen stor tillströmning. Läktarna är tomma. Blir bara 27 åskådare.

Första halvlek med litet övertag för Olympic. Några målchanser. Men tråkig halvlek. 0-0. Går för att köpa korv. Mellan träspringorna vid korvkiosken blommar tusensköna.

Andra halvlek börjar som första. Olympic har fler chanser. Ett stolpskott. Efterhand tröttnar Olympic. HIF tar över. Flera hörnor. Nick i mål. 1-0 till HIF. Inte helt rättvist, men logiskt.

20 minuter kvar. Står sig tiden ut. HIFs kontrakt är klart. Hänger på IFK. Olympic åker ut.

Springer till bussen. Annars en timmes väntan. Hinner precis. Firar med att äta anka på Rosegarden i Lund.