Höllviken (b)
på markväg till arenan. Bra match, stabilt genomförd, och välförtjänt seger. Gullvivor och raps på hemfärd.

10 maj 2014: Höllviken - HIF 0-2
Kommer från Räng, tar in på en väg som enligt kartan troligen är en grusväg. Det är den inte, det är smal markväg. På ena sidan blommar rapsen. Vägen, Ängdalavägen, leder rätt. Efter att korsat en landsväg är det en vanlig väg in mot Höllviken. På höger sida ligger idrottsplatsen. Vid parkeringen står HIFs spelarbuss, Rökebuss med reklam för damallsvenska Vittsjö. Det går tyvärr inte så bra för dem. Nu är det herrarnas div 2 Östra Götaland som gäller. Höllviken ligger på andra plats, har inte förlorat en match sedan hösten 2012. HIF i bottenskiktet. Poäng vore fint. Börjar med en kopp kaffe innan avspark.

Fåtalig publik. Supportrarna intar sin plats invid spelarbänken. Det är HIF som har det mesta av spelet och de målchanser som finns. Höllvikens målvakt är bra. En bra halvlek med två spelande lag. 0-0. I pusen blir det givetvis grillad korv. God och bra grillad. Klart godkänd. Andra halvlek börjar med jämnt spel. HIFare kommer fri, slår bollen vid sidan om målvakten i mål. Jublar. Höllviken lyfter upp spelet och trycker på. HIFs försvar är stabilt. Kontring, fri, målvakten räddar, retur, liggande HIFare passar till fri HIFare, i mål. Jublar igen. Taktiska spelarbyten. Tiden går, Höllviken forcerar, men inga riktiga farligheter. 5 minuters tillägg, varit diverse skador och byten. Nervöst. Slutsignal. Jublar, äntligen får man se en seger efter sju sedda förluster i rad.

Kör en annan väg hem än markvägen förbi Räng, det är förbjuden trafik från detta hållet på den. Stannar till vid Gavelsbjär utanför Arrie. På norra slänten blommar gullvivor och nedanför rapsfälten. På kullens platå är det fullt med mandelblomma.