Torn (b)
Segraren har fortsatt chans till serieseger. Knapp förlust i jämn match, och därmed missad chans till serieseger.

5 oktober 2013: Torn - HIF 2-1
Var betalar man? Vi kör bara in och ställer bilen på grusplanen som fungerar som parkering. Det skulle man gjort från bilen när man körde in. Det är toppmatch, den som vinner kan fortfarande vinna serien. Planen ligger öppen för vinden från de öppna fälten väster om Stångby norr on Lund.. På ena långsidan är en enkel läktare. Förra gången HIF mötte Torn, länge sedan nu, blev det seger. Supportrarna slår sig ner. Läktaren fylls, verkar vara mest vara tillresta Hässleholmare.

Matchen börjar jämnt. Något spelövertag för HIF. Ånej!!! Självmål. En undanrensing blir till en perfekt lobb över målvakten, och 1-0 till Torn. Ont om målchanser. Straff! Va inte!? Solklar till HIF tycker jag. Inte domaren. Fortsatt jämnt spel. Torn har en klar målchans som räddas på mållinjen. Paus.

Går till grillen som är i klubbstugan vid/i Tornhallen vid planens kortsida. Har bara hamburgare, men Melle finns inne i kiosken. Pratare en stund med en bekant från studenttiden för snart fyrtio år sedan. Det var länge sedan. Jag har inte ätit lunch så jag tar en hamburgare också, under tiden börjar andra halvlek. Medan jag äter döms det straff till Torn. 2-0 så klart. Fortsatt jämn match. HIF har svårt att skapa klara målchanser, Torn har några lägen. HIF kämpar på, spelar offensivt, öppnar sig därför bakåt. Med tanke på att det är en toppmatch är publiken fåtalig.

Slutminuter, HIF forcerar in 1-2. Ett hyfsat skott, men inte riktigt nära. Slutsignal. Torn jublar. Vi lämnar arenan och kör dystra hemåt. Facit i år är sex sedda matcher, sex förluster. Nåja, det har gått rätt bra ändå med bara två förluster i övrigt med en trolig fjärdeplats.