Höganäs (b)
första bortamatchen. Serien började bra med seger hemma mot Påarp. Efter den andra halvlekens övertag för Höganäs får HIF vara nöjda med en poäng.

22 april 2011: Höganäs - HIF 1-1

Går man från busstationen i Höganäs förbi kyrkan kommer man snart till Julivallen, med dagens stora match Höganäs - Hässleholms IF. Var går man in? Följer åskådarströmmen, som består av fyra högljudda män, till en grind. "Här kommer ni inte in, ingången är där borta på kortsidan" ropar en man vid grillen. Jag som trodde åskådarströmmen var välbekanta med arenan. Entréen är en gedigen portal i tegel. Betalar 50 kronor till mannen i den typiska lilla luckan. Innanför driver grilldimmorna.

Än så länge är läktaren tom. Spelarna värmer upp, liksom domarna. Äter upp min medhavda lunch och studerar domarnas uppvärmning. Ser ut som en sorts dans på tre. Avspark. 13 minuter. Ah nä. Oturstalet. Nick i mål och 1-0 till Höganäs. Inte bra med så tidigt mål, men HIF håller spelet bra uppe. Bra passning! Skott - i MÅL. 1-1, det var en snabb replik. Första halvleken är jämn. Sneglar bort mot grillen. Hm, korven ser inte pigg ut. Det ligger hamburgare på grillen, tar en hamburgare.

Andra halvlek är en konstant press mot HIFs mål. Får nästan nackspärr. Den fåtaliga publiken njuter i solskenet, rena familjeutflykten. Inte alla är intresserade, en flicka snurrar runt på räcket. HIFs målvakt är strålande. Oj, det vara nära! Farlig frispark från Höganäs. De sista tio minuterna mattas Höganäs, och HIF kan lyfta upp spelet. Matchen slutar 1-1, det ska HIF vara mycket nöjda med. Publiken lämnar arenan, nog lite missnöjda.