Skånebilder - 20091024

24/10 2009: Olympic - Åhus 6-1. Vi litar på att HIF gör sitt mot Oxie hemma och åker till Lindängens IP i södra Malmö. Jag som trodde Olympic är ett Helsingborgslag. Åhus måste ta poäng mot Olympic och behöver stödet. Resultattavlan visar inte HIF - Oxie, Matchen börjar jämnt inför en fåtalig publik, det är ju kval. Efter 20 minuter får Olympic frispark, Bollen rundar muren, målvakten reagerar inte, 1-0. Spelarna försöker sig på en hoppande målgest. Attan, fem minuter senare sjunker humöret ännu mer. På målvaktsretur görs 2-0. Hoppet stiger när Åhus rättvist reducerar. Bud på fler mål åt båda håll. Halvtid = korvtid, Smal, lunchkorv, eller kryddig korv? Kryddig. HOST! Den är kryddig. Mitt gröna stora paraply gör att man kan tro att jag är Olympic anhängare, men grönt är HIFs färg också. På paraplyet står KORPEN med stora bokstäver. En farlig hörna för Åhus. Samma tendens som i första, matchen är jämn, fram till 37e minuten, då går ridån ner. 3-1 och Åhus får en spelare utvisad. Vi går med tunga steg mot utgången, 4-1, vi lämnar skeppet. Matchen slutar 6-1. HIF vann med 2-0, är obesegrade, men vad hjälpte det. Missat kval igen. Har HIF under mina 45 supporterår klarat ett kval?