Skånebilder - 20091010

10/10 2009: Det är kvalfyllt. Som supporter måste man visa sitt stöd. Vi kör till Åhus. Furehov heter idtrottsplatsen som ligger i utkanten av Åhus. Köper en matchlott, kan vinna 500:- om jag har både halvtids- och slutresultat rätt. Matchen kan börja, en man på stege har satt dit visarna på matchklockan. Efter sju minuter stannar klockan. Det är mest Åhus som har bollen. Mannen på stegen får igång klockan. Den stannar snart igen, denna gång för gott. Fortsatt Åhus bollinnehav. HIF får igång ett anfall. Farligt, retur, nick i MÅL! Svårt att veta tiden, finns ingen matchklocka, Snart paus, går mot korvkiosken. Det är inte alla som är intresserade av matchen, en hund tittar åt helt annat håll. Korven är godkänd. Paussignal, 0-1 i pausen. Jag skrapar min matchlott, fasiken vad det är svårt att skrapa den. 'Du, det är ingen skraplott, man ska öppna en lucka' påpekar min chaufför. 2-2 står det bak luckan. Helt fel. Åhus fortsatt bättre. HIFs målvakt gör en fantastisk fotparad. Speakern ropar ut matchklockan. HIF sticker upp i några riktigt farliga anfall, men sjunker annars tillbaka. Till slut kommer det oundvikliga 1-1. Matchen är slut. Matchen ska avgöras på straffar, ropar speakern ut. Va?? Stor förvirring på läktaren. Fyra omgångar: 4-4. HIF missar, Åhus sätter sin femte. 4-5. Slut. Publiken droppar av. Någon vet, 1 poäng var. Straffarna avgör om lagen är helt lika i övrigt när serien är färdigspelad. Vi får vara nöjda med en poäng.  Olympic - Oxie slutar 2-1. Nästa Olympic hemma.