Nosaby (h)
Första matchen efter sommaruppehållet, något av semesterfotboll. Slutar 1-1. Man får var nöjd med en poäng idag. Men det var knackigt.

1 augusti 2022
Tar tåget till Hässleholm för hemmamatchen mot Nosaby. Går till Österås. Köper en korv för att stilla den värsta hungern. Även om kvällen är ung (18.30) så är belysningen tänd. Sätter oss på läktaren. Planen vattnas. Matchen börjar. Inte helt nöjd med HIF. Nosaby verkar mer alerta idag. Farlig frispark för HIF efter en knapp kvart. Minuten efter går bollen i mål, tyckte först den gick utanför. Så jag vet inte hur den hamnade där. Men 1-0 ändå. Men det är knackigt. Några anfall fram och tillbaka. Några minuter senare skott från straffpunkten invid stolpen och 1-1. Inte orättvist. Målvakterna sätts på några halvsvåra prov. Paus 1-1. Blir en korv i pausen också. Vi överger läktaren och ställer oss på ståplatssidan. Hoppas på bättre andra. HIF har några farliga anfall men får mest titta åt andra hållet. Första matchen efter sommaruppehållet, något av semesterfotboll. Slut. Man får var nöjd med en poäng idag. Går mot stationen. På Stortorget vid våren är uppställt som på badstrand. Som sagt semesterkänsla. Tåg hem till Lund där jag ställt cykeln på Clemenstorget.