IFK Hässleholm (b)
Banarbete, ersättningsbuss till Hässleholm. Lång dag, men det var det värt för ett derby. Sju år sedan jag såg ett senast. 2-2. Jag är nöjd med 1 poäng, bägge lagen verkar missnöjda.

12 maj 2019: IFK Hässleholm - HIF 2-2
Banarbete, ersättningsbuss till Hässleholm. Bussen blir fullsatt. Trevligt sällskap, med prat om allt möjligt. Fast det där med healing och att se in i framtiden tror jag inte på ett dugg. Börjar med öl på Casablanca. Går genom Hembygdsparken till Österås. Det ska bli fest på caféet. HIFare är på väg till matchen, de har haft picnic i Djupadal. Derby IFK - HIF, det blir nog en del åskådare.

Har inte haft lunch, börjar med en korv. Lagen hälsar kamratligt på varandra. Blåser kraftigt. Sittplatsläktaren är rätt välfylld. Vi står på andra sidan med vinden i ryggen. Kylig vind. IFK börjar klart bäst. Pressar HIF, som försvarar sig bra. Frispark utanför straffområdet. Perfekt läge. Snyggt i mål och 1-0 till IFK. Suck. HIF rycker upp sig. Spelet blir jämnt. Strax innan paus bröstar HIFs skyttekung in 1-1. Bra, men inte helt rättvist. Paus och korv igen. En hund ser längtansfullt på korven.

Andra halvlek är jämn. Flera chanser för varje lag. Många på sittplatserna har flyttat till vår sida, den kyliga vinden är orsaken. Fin nick i mål, 2-1 till HIF. 859 åskådare. Många börjar få krampkänning. Ouppmärksamt i HIF försvaret, 2-2 rullas in. IFKare linkar ut kraftigt bandagerad. Rungande stolpskott från IFK i medvinden. HIF fri, räddning. IFK fri och fälls, utvisning. Jätteräddning av HIFs målvakt. Nära fler mål, men slut 2-2. Jag är nöjd med 1 poäng, bägge lagen verkar missnöjda. Går till Casablanca och äter pizza. Buss hem 17.30, 90 minuter. Lång dag, men det var det värt för ett derby. Sju år sedan jag såg ett senast.

Pauskorv

UPPLEV MIOR
Mior
Mjörn
Vandringar
Skånebilder
Felisia
Resor
Släkten
Trädgården
Fotboll
Självporträtt

SKÅNE
Skånebilder
Mellersta Skåne
Nordvästra Skåne
Nordöstra Skåne
Sydvästra Skåne
Sydöstra Skåne
Fornminnen
Gränsland
Kyrkor
Skåneleden

VANDRA
Vandringar
Fjällflora
Abisko
Jotunheimen
Kungsleden
Marsfjällen
Samariaravinen
Sarek
Sylarna
Vindelfjällen
Zinal 1982
Wales 2008
Fjällen 2009