Torn (b)
Sista matchen för 2015. Slutlig femte plats. Godkänt. Godkänd är inte dagens match. Förlust 6-3, står vid en soptunna. Symbolik över HIFs spel.

10 oktober 2015: Torn - HIF 6-3
Höstastern blommar. Sista matchen för 2015. Morgonen bjuder på vackert väder. Inte långt till Stångby. Bestämmer sent att köra dit. Kommer när domare och spelare är på väg ut. Läktaren är nästan tom. Slår oss ner på en bänk på ena långsidan.

Börjar bra. 0-1 efter fyra minuter. Sedan mindre bra. Snabbt 2-1 till Torn. HIF spelar för tredje plats. Det märks inte. Ändå 2-2. Sedan turligt 2-3 på målvaktstabbe.

Paus. Har inget på resultatlotten. Köper korv. Mulnar, kylig vind och regn driver in. Vantar. Halstablett.

Kyligt även på plan. 3-3. Ställer oss under taket vid Tornhallen. Långt till spelet. Ser att det jublas för 4-3. En bil kör fram och skymmer allt. Flyttar oss till sidan av ett skjul. Lä för vind och regn. Gäss sträcker förbi. 5-3. Slutminut och 6-3. Står vid en soptunna. Symbolik över HIFs spel. Slut. Matchtavlan släcks. Säsongen är över.

Slutlig femte plats. Godkänt. Godkänd är inte dagens match. Kör till kiosken i Örtofta. En smal och en tjock korv är vad som finns kvar. Lagom till oss. Med bröd, senap och rostad lök. Smakar bra. Hemma lyser solen.

Korv

UPPLEV MIOR
Mior
Mjörn
Vandringar
Skånebilder
Felisia
Resor
Släkten
Trädgården
Fotboll
Självporträtt

SKÅNE
Skånebilder
Mellersta Skåne
Nordvästra Skåne
Nordöstra Skåne
Sydvästra Skåne
Sydöstra Skåne
Fornminnen
Gränsland
Kyrkor
Skåneleden

VANDRA
Vandringar
Fjällflora
Abisko
Jotunheimen
Kungsleden
Marsfjällen
Samariaravinen
Sarek
Sylarna
Vindelfjällen
Zinal 1982
Wales 2008
Fjällen 2009