Mior
Resor

Orsay 201607
Fotoalbum
Bildspel

Bilder>>
Paris
Notre Dam
Croque
Le Metro
Luxembourg
Luxembourg
Luxembourg
Luxembourg
Luxembourg
Luxembourg
Husfasad
Saint-Sulpice
Vespor
Graffiti
Grimbergen öl
Konstfasad
Toalettstol
Cafe de Paris (Rue de Buci)
Police
Väggmålning
Pompidou
Vinglas
Le Pere Fouttard
Skyltdockor
Förrätt
Huvudrätt
Le Paname
Lab
Chip
Lab
Lab
Lab
Huset
Järnvägsbro
Yvette
Dammen
Träning
Ingen vet
Häger
Hortensia
Korridor
Röntgenapparat
Gång
Kaffemaskin
Flagnat
Trapphus
Gata
Aveny de Bois
Parken
Gång utmed Yvette
Yvette
Rue Jean Teillac
Blomsterprakt
Orsay
Fönsterutsikt
Rummet
Blommor
Hotellet
Hotel d'Orsay
Frukost
Hus i Orsay
Rondell
Parc Charles Boucher
Parc Charles Boucher
De Gaulle
Parc Charles Boucher
Orsay
Yvette
Katt
Rue de Verdun
Hibiscus
Ledningar
Aveny de Bois
Hibiscus
Huvudgata
Rue de l'Yvette
Yvette
Huvudgata
Rue de la Chaufferi
Kväll
Uteliv
Anka
Palais d'orient
Maten
Dekoration
Royal Thai
Osso Buco
La Goistra
Asia
Mon Liban
Spett
Mat
Papaye Verte
Tsukushi
Gazpacho
Stek
Le Gramophone

Mior - Resor - Orsay 201607

Om en tjänsteresa till Orsay i södra Paris. En lördageftermiddag inne i Paris. I övrigt arbete under dagarna och restaurangbesök på kvällen.

Paris Bilder
Paris, ett lördagsbesök. Tar RER in till Notre Dame. Promenerar förbi Notre Dame till Boulevard Saint-Germain. Tar österut på den. Lunch på cafe Le Metro (60 Boulevard Saint-Germain). En croque Metro.

Går vidare till Jardin du Luxembourg. Strosar genom den. I dammen små fartyg. Vackra planteringar. Går ut på Rue Bonaparte. Förbi Fontaine Saint-Sulpice. Byggdes på 1840-talet, lejon och fyra franska religiösa 1600-talspersoner.

På smågator till Rue de Buci. Gatorna fulla med vespor. Fint porrätt på en vägg. Dricker en grimberger öl på Cafe de Paris (10 Rue de Buci). Utsikt mot fasadmålning. Toalettstolen är med Paris metro.

Mycket poliser efter alla terrordåd. Går förbi Centre Pompidou. Gör reklam för en utställning med Paul Klee. Tysk-schweizisk målare. På en fasad en måling, inte graffiti står det.

Ett glas vin på Le Pere Fouttard (15 Rue Pierre Lescot), Middag på Le Paname (24 Rue Pierre Lescot). Förrätt, huvudrätt fisk. Sedan återfärd till Orsay.

Lab Bilder
Hotellet ligger på Rue de Verdun. Går på morgonen Rue de Verdun motframåt Rue du Bois des Rames. Viker in på den ner till ån Yvette. Fina villor. Ledningar hänger i luften mellan stolpar. Lite pittoreskt. På gångbro över ån till Rue de l'Yvette. Till vänster passerar järnvägen på en bro. Tar höger, sedan i en park med en damm och träningsredskap. I dammen håller en häger till.

Lämnar dammen och går över Yvette igen. På stig mellan Yvette och badhus med utomhusbassäng. Lummigt. För någon månad sedan var det översvämning i Paris, stigen var då oframkomlig. Idag är Yvette en rännil. Det är varma dagar, mycket plaskande hörs från bassängen. Stigen slutar, över Yvette igen och fortsätter på Rue Jean Teillac fram till ingången till Universite Paris-Sud. Vänster in på Domain de l'Univerite de Paris S. Vägkanten prunkar av en sträng med sommaräng. Vid vägens slut är huset där vårt lab är.

Något medfaret. Utanför är en plantering med Hortensia. I trapphallen en vattenmaskin, kaffemaskin och en gammal röntgenapparat. I korridortaket något som inget vet vad det är. I labbet testuppställningar för att testa ett chip. Luncherna äts på universitetets kantin. Gott, mycket att välja på. Inte dyrt alls.

Orsay Bilder
Flyger till Orsay utanför Paris. Kommer fram strax efter 21. Tar Orlyval shuttle till Antony, och därifrån RER B till Guichet. Sedan en kort promenad uppför Rue de Verdun till Hotel d'Orsay i korsningen till Rue Francois Leroux. Rum på första våningen med utsikt över en grusterrass på taket till hotellets restaurang. Restaurangen är inte öppen, verkar bara vara för hotellets frukost. Det är varmt. 35 grader ute som mest på dagarna. Måste lufta ordentligt innan man lägger sig. Bra rum. Frukosten är bra.

Vaknar vid sju, frukost åtta, går till labbet strax innan nio. Lämnar labbet vid sju-åtta på kvällen. Söndagslunch i Parc Charles Boucher med inköpt baguette suedoise i ett konditori. Något med lax. I parken är en sten över Charles de Gaulle. Kanske något samband med Orsay? Annars upplevdes Orsay bara under kvällarnas promenader till restauranger. Blomlådor utmed gatorna och mot ån Yvette. Förvånansvärt många luftledningar på vägen från hotellet mot labbet, även prunkande hibiscus utmed Aveny de Bois

Lämnar labbet vid 17-tiden sista dagen. Tar RER B till Antony och sedan Orlyval till flygplatsen. Incheckning över disk. Hemma strax innan midnatt.

Uteliv Bilder
Inte måa franska restauranger i Orsay, mest asiatiska. Lördag i Paris. Hela gruppen åkte en av de sista kvällarna till Gif sur Yvette för gemensam middag.

18/7 Asia, 59 rue Charles de Gaulle. Vietnamesisk.

19/7 Tsukushi, 4 rue Boursier. Japansk.

20/7 Mon Liban, 8 bis Rue Charles de Gaulle. Libanesisk. Grill Mixtes.Vin.

21/7 Papaye Verte, 4 Bis rue Archange. Thailändsk.

22/7 Le Grammophone, 27 Bld Dubreuil. Fransk.
Gaspacho, Bavette Aloyau. Öl: Leffe.

23/7: Paris
grimberger öl på Cafe de Paris (10 Rue de Buci)

Cafe du Metro, 50 Boulevard Saint-Germanin:
Croque Metro. Öl: 50 cl Chouffe

Le Pere Fouttard, 15 Rue Pierre Lescot:
12 cl Jolies Fille

Le Paname, 24 Rue Pierr Lescot:
Creme Brulee Parmesan Dos De Cabillaud

24/7 le Palais d'Orsay, 9 Rue Du Dr Ernest Launat. Asisatisk.
Soppa, canard. Öl: Asahi

25/7 Royal Thai, 9 rue Raoul Dautry, Gif sur Yvette. Asiatisk.
Gruppmiddag. Öl: Singha.

26/7 Restaurant LE 63, 63 Rue de Paris. Italiensk.
Osso Bucco. Vin: Granaio.